Tarinamme

”Sysimaa osk perustettiin vuonna 2014 lähinnä hoitavien luonnontuotteiden valmistamista varten. Kiersimme eri tapahtumissa ja niissä nousi vahvasti kansanperinne ja perinnehoidot esille. Ne linkittyvät vahvasti pakanallisuuteen ja luonnonuskontoihin ja puheet asiakkaiden kanssa kääntyivät aina näihin aihepiireihin. Vielä se seikka, että olen noita, nosti asiakkaiden kesken useita uteliaita kysymyksiä esiin. Yhä enemmän asiakkaat toivoivat saavansa lisää tietoa noituudesta, luonnonuskonnoista, magiasta, pakanallisuudesta, loitsuista sekä monesta muusta näihin liittyvästä aiheesta. Ajatus tapahtumasta, jossa saisi paljon tietoa näistä aiheista kyti mielessä ja vuonna 2016 Pakanalliset messut syntyivät.

Elina ja Nina Pakanametsässä Hämeenlinnassa vuonna 2020.

Jo vuonna 2014 tein suunnitelman Pakanallista keskusta varten. Toiveeni oli, että jonain päivänä Suomessa olisi paikka, josta löytyisi saman katon alta kaikki tarvittavat palvelut, aktiviteetit ja yhteisö pakanoille ja uskontokuntiin kuulumattomille henkilöille. Nina tuli mukaan Sysimaan toimintaan vuonna 2019. Siitä lähtien olemme aktiivisesti kasvattaneet pakanallisuuden näkyvyyttä ja tietoa eri luonnonuskontojen suuntauksista ja luoneet erilaisia tapahtumia ja paikkoja, missä pakanallinen yhteisö voi kohdata toisensa.

Tämä aika on korostanut yhteisöllisyyden tarvetta, joten nyt on hyvä aika avata kauan odotettu Pakanallinen keskus Suomeen.” Elina kertoo.