Medialle

Julkaisuvapaa 7.1.2022

Tiedote: Röykän “kummituslinna” aiotaan ostaa joukkorahoituksella pakanalliseksi elämyskeskukseksi

Helsinki myy 1903 rakennetun parantolan. Kampanjan minimitavoite on 350 000 euroa.

Pakanallisuuteen erikoistuneet yrittäjät Nina Sulkanen ja Elina Sjöblom aikovat ostaa valtavan, Helsingin kaupungin omistuksessa olevan, Nurmijärven Röykässä sijaitsevan vanhan parantolan. He haluavat perustaa sinne pakanallisen elämyskeskuksen. Rahoituksen he aikovat hankkia osittain joukkorahoituksella.

“Hanke on yhteisöllinen ja mukaan on lähdössä paljon alan toimijoita. Me lähdemme vetämään hanketta”, sanoo Nina Sulkanen. Alalla he tarkoittavat moninaista joukkoa uskomuksia ja elämäntapoja, joihin kuuluvat muun muassa luonnonuskonnot, shamanismi, noidat, magia ja luonnonparannus. “Meille on tulossa esimerkiksi useita temppeleitä sekä yhteinen juhlatila, alan kirjasto ja kauppa, ja noitakoulu.”

Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan keskukseen. “Aiomme järjestää kummituskierroksia ja erilaisia kursseja ja aktiviteetteja. Myös yritykset voivat järjestää keskuksessa omia tilaisuuksiaan”, sanoo Elina Sjöblom. Keskuksen alueella oleva 800 neliön uudehko ravintolarakennus pyritään hyödyntämään lounas- ja pitopalveluravintolana.

Rakennuksia kuuluu kauppaan useita, ja ne ovat vaihtelevassa kunnossa. Ostajan on neuvoteltava käytöstä Nurmijärven kunnan kanssa. Rahoituksella on kiire, sillä tarjoukset on jätettävä 11.2.2022 klo 14 mennessä.

Nina Sulkanen ja Elina Sjöblom ovat asettaneet joukkorahoituskampanjan minimitavoitteeksi 350 000 euroa. Tämä raha käytetään muun rahoituksen ohella kokonaan kiinteistön ostoon ja remontointiin.

“Uskomme että joukkorahoitus voi onnistua. Useat toimijat ovat toivoneet tätä mahdollisuutta, jotta voivat osallistua resurssiensa mukaan yhteisöä kokoavaan projektiin,” sanoo Sjöblom.

Naiset ovat pyörittäneet pakanallisuuteen liittyvää osuuskunta Sysimaata vuodesta 2014 asti.
Sen ydinalaa ovat suomalaisista luonnonkasveista valmistetut hoitavat luonnontuotteet sekä erilaiset pakanalliset tapahtumat, esimerkiksi  vuodesta 2016 lähtien Pakanalliset syysmessut. “Tämä aika on korostanut yhteisöllisyyden tarvetta, joten nyt on hyvä aika avata kauan odotettu Pakanallinen keskus Suomeen.”

Joukkorahoituskampanja aukeaa Mesenaatti.me-alustalla 7.1.2022

Lisätietoja

Joukkorahoituskampanja
https://mesenaatti.me/2335/

Sysimaa

www.pakanallinenkeskus.fi

info@pakanallinenkeskus.fi

Nina Sulkanen 040 078 8298

Elina Sjöblom 045 255 3174

Röykän sairaalan myynti-ilmoitus
https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunkiymparisto/roykan-sairaala-myynnissa

Joukkorahoituskampanja:
https://mesenaatti.me/2335/

Mesenaatti.me -alusta

Pauliina Seppälä050 572 7910
pauliina@mesenaatti.me