Mesenaattikampanja

Tästä suoraan mesenaattikampanjan sivulle https://mesenaatti.me/2335/pakanallinen-keskus-kummittelevaan-jugendlinnaan/

Pakanallinen keskus

Pakanallinen yhteisö suunnittelee linnaan ja sen ympäristöön paikkaa kaikille, jotka kaipaavat pakanallista yhteisöllisyyttä, luonnon rauhaa, hyväksyvää ympäristöä, inspiroivia aktiviteetteja ja mieltä avaavia kohtaamisia. Keskuksessa kohtaavat noidat, druidit, mystikot, eklektikot, esoteerikot, shamaanit, suomenuskoiset sekä muut luonnon ja maailmankaikkeuden inspiroimat ihmiset.

Keskuksen missiona on toimia yhdistävänä tekijänä kaikille pakanallisuuteen liittyville henkilöille ja tahoille, yhteisöllisen ympäristön tarjoaminen ja pakanallisuuteen liittyvien tahojen ja palveluiden keskittäminen paikkaan, mistä yhteisö löytää ne ja pääsee hyödyntämään niitä.

Keskus tulee järjestämään kaikille avoimia tapahtumia. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan keskukseen! Osa keskuksen toiminnoista on joka päivä kaikkien ihmisten tavoitettavissa. Myös yritykset voivat järjestää keskuksessa omia tilaisuuksiaan.

Keskukseen on tulossa mm. alan kirjasto ja kauppa, erilaisia vaihtoehtohoitoja, yhdistysten, temppeleiden, seurojen ja yhteisöjen tiloja, Näkymättömän akatemian noitakoulu, lääke- ja magiayrttien puutarha sekä pieni kotieläintarha. Keskuksessa on tarkoitus pitää myös säännöllisiä kummituskierroksia. 

Keskuksen alueella oleva 800 neliön uudehko ravintolarakennus pyritään hyödyntämään lounas- ja pitopalveluravintolana. 

Sisä- ja ulkotiloissa on paljon erilaisia aktiviteetteja.  Myös ulkotiloja voidaan vuokrata erilaiseen kurssi- ja tapahtumatoimintaan.

Miksi Pakanallinen keskus?

Tämä aika on korostanut yhteisöllisyyden tarvetta ja pakanallisuus on kasvanut voimakkaasti koko 2000-luvun. Pakanallinen keskus tulee olemaan Euroopan laajuisesti erittäin merkittävä ja ainutlaatuinen kokonaisuus. Sysimaa on järjestänyt Pakanalliset syysmessut vuodesta 2016 lähtien. Siitä lähtien Sysimaan väki on aktiivisesti kasvattanut pakanallisuuden näkyvyyttä ja tietoa eri luonnonuskontojen suuntauksista ja luoneet erilaisia tapahtumia ja paikkoja, missä pakanallinen yhteisö voi kohdata toisensa. Koska tämä aika on korostanut yhteisöllisyyden tarvetta, joten nyt on hyvä aika avata kauan odotettu Pakanallinen keskus Suomeen.

Miksi Röykän linnaan?

Paikka mitä olemme Pakanalliseksi keskukseksi kaavailleet, on Nurmijärven Röykässä sijaitseva jugendlinna rakennuksineen. 

1903 rakennettu jugendlinna Nurmijärven Röykässä on toiminut vuosien varrella keuhkotautiparantolana, sotasairaalana ja mielisairaalana.  Lukuunottamatta vuoden ajanjaksoa vastaanottokeskuksena 2015-2016, linna on ollut lähes tyhjillään vuodesta 1997.  Autio mielisairaala on herättänyt lukuisia kummitustarinoita ja paikasta on kirjoitettu useita artikkeleita mediassa vuosien varrella. Linnamaisen päärakennuksen lisäksi alueeseen kuuluu muita pienempiä rakennuksia. 

Varsinainen päärakennus on yli 6000 neliötä ja siihen aiotaan keskittää Pakanallisen keskuksen toiminnasta suurin osa. Lisäksi tilapäiseen vuokrakäyttöön tulisi myös erillinen talo, jossa on noin 350 neliötä lämmintä huonetilaa.

Alueeseen kuuluu myös laaja piha-alue, puutarhaa, sekä hieman metsää ja järven rantaa.

Erittäin kaunis, sekä historialtaan hyvin rikas paikka, tarjoaa loistavat puitteet Pakanalliselle keskukselle.

Ketkä ovat keskuksen taustahahmot?

Sysimaan yrittäjät Nina Sulkanen ja Elina Sjöblom ovat hankkeen kokoavana voimana ja ottavat operatiivisen vastuun keskuksen kehittämisestä ja pyörittämisestä tulevina vuosina. Heille pakanallisuus on elämäntapa ja tekevät päivittäin työtä pakanallisuuden ja noituuden parissa. Lisäksi he ovat kanssakäymisessä satojen noitien ja muiden pakanoiden kanssa.

Molemmilla naisilla on pitkä yrittäjätausta ja useita koulutuksia yritysmaailmasta. He ovat jakaneet yrityskokemustaan myös kouluttamalla bisnesihmisiä. Yrittäjyys on heille ympärivuorokautinen elämäntapa, mistä ei malteta pitää lomaa.

Ja mitä heistä on sanottu:

”Oikeastaan kaikki projektit, mihin Sysimaa on ryhtynyt, ovat olleet puhdasta kultaa, joten tämäkään tuskin on ainakaan yhtään vähempää.”

Yhteistyössä kanssamme

Mukana ja apuna tässä projektissa on jo lakimies, arkkitehtitoimisto, useita media-, tapahtuma-  ja markkinointialan ammattilaisia, lääkäreitä ja vaihtoehtohoitojen ammattilaisia, rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisia, logistiikka-alan ammattilaisia, turva-alan ammattilaisia, useita erikoisalojen neuvonantajia sekä kymmeniä yhdistyksiä ja yrityksiä. Alustavasti alueelle on sovittu useiden eri tahojen kanssa leirejä ja tapahtumia. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä museoviraston, ELY-keskuksen ja Nurmijärven kunnan kanssa.

Mesenaattikampanja

Olemme valinneet projektiin joukkorahoituksen, jotta koko pakanallinen yhteisö pääsee osallistumaan alusta alkaen keskuksen rakentamiseen. Useat pakanalliset toimijat ovat toivoneet tätä mahdollisuutta, jotta voivat osallistua resurssiensa mukaan yhteisöä kokoavaan projektiin.

Mesenaattikampanjalla kerätään minimissään 350.000€. Raha käytetään muun rahoituksen ohella kokonaan kiinteistön ostoon ja remontointiin. Minimisumman lisäksi mesenaattikampanjan toteutumisen ehtona on se, että myyjä hyväksyy kauppasumman ja siihen liittyvät ehdot, joiden mukaan Pakanallinen keskus on toteutettavissa. Jos kauppa peruuntuu, rahat palautetaan rahoittajille kokonaisuudessaan.

Kampanjan vastikkeita voit ostaa koko kampanja-ajan ja vaikka useampia kerralla. Osa vastikkeista on käytettävissä vasta myöhemmin vuonna 2022. Tarvittaessa voit neuvotella vastikkeiden käytön ajankohdista kampanjan päätyttyä.

info@pakanallinenkeskus.fi

Nina Sulkanen 0400788298

nina@pakanallinenkeskus.fi

Elina Sjöblom

elina@pakanallinenkeskus.fi

Tästä suoraan mesenaattikampanjan sivulle https://mesenaatti.me/2335/pakanallinen-keskus-kummittelevaan-jugendlinnaan/